Temperatura bazala ca metodă de diagnostic fiziologic

[Anunțurile-pc-1]
[Ads-mob-1]

Cum de a crește temperatura bazala
În timpul somnului, organismul se odihnește. Unele metabolismul incetineste, presiune redusă și ritmul cardiac. Temperatura corpului este de asemenea redus.Prin controlul variația de temperatură după trezirea poate judeca stadiul ciclului menstrual, sau de a detecta orice patologie a sistemului urogenital feminin.

Context: de ce medicii interesat în temperatura bazală?

Cum de a crește temperatura bazala
Este cunoscut faptul că schimbările de temperatură a corpului uman in timpul zilei. Aceasta depinde de activitatea fizică, stadiul de somn sau de trezie, medicamente luate sau alcool, și mulți alți factori.

Mai mici semne de această cifră se ridică pe timp de noapte, în timpul unui somn profund calm (4-6 ore). Aceasta este valoarea temperaturii se numește „bazale“.

Există diferite metode de măsurare a temperaturii corpului bazale: în gură sau în vagin, dar practica comună este considerată o metodă rectal (masurata in rect), aceste valori sunt mai stabile și precise. Rezultatul a fi valabile, măsurătorile se efectuează:

 • imediat după trezire (nu poti iesi din pat și, în general, ar trebui să încerce să facă mișcări bruște mai puțin activitatea fizică va afecta performanța.!);
 • în aceeași dimineață;
 • în mod necesar același termometru;

Deoarece fluctuațiile temperaturii bazale ar trebui să fie destul de mică (1-1,5 ° C), eroarea standard a termometrelor sau a timpului de măsurare modificate (30 minute) poate juca deja un rol important.

Inițial, metoda de măsurare a temperaturii bazale pentru a determina ziua ovulatiei a fost propusă în 1953 de către Dr. Marshall în limba engleză ca o metodă de contracepție biologică.

Cu toate acestea, metoda nu sa dovedit a fi destul de eficient, iar în ultimii ani au existat mai fiabile și practic metode sigure de contracepție, multe femei preferă să le. Dar metoda Marshall a găsit în mod neașteptat o altă utilizare: este utilizat de către cuplurile de planificare concepție. Cel mai important rol îl joacă, de asemenea, în diagnosticul cauzelor de infertilitate.

Care ar trebui să fie temperatura bazala

 • În prima fază a ciclului (proliferative, faza foliculară) temperaturii bazale normală este scăzută și variază de la 36,3-36,6 ° C
 • La momentul ovulatiei, temperatura va scadea un pic (0,1-0,2 ° C) și apoi formarea corpus luteum este o creștere a 0,4-0,5 ° C.
 • Deoarece a doua ovulația începe (secretorii, Iuțeală) fază. Pe parcursul acestei perioade, temperatura bazala este stabilă peste rata primei faze.


Atunci când există o nevoie de astfel de dimensiuni?

 1. În caz de măsurare a temperaturii corpului intarziere bazale poate indica sarcina. sau probleme hormonale, un accident de ciclu.
 2. Atunci când se planifică o sarcină, metoda va determina zile favorabile pentru concepție, și să se pregătească pentru ei (respingerea de alcool, medicamente, terapie dieta, etc.)
 3. Când infertilitate este suspectat grafic al modificărilor bazale temperaturii corpului pentru a determina cauza (lipsa de estrogen și progesteron, procesele inflamatorii, etc.).
 4. Atunci când se planifică o sarcină, multe cupluri ar dori să aibă posibilitatea de a planifica și sexul copilului. O 100% nici o tehnică, dar știind data ovulatiei. Puteți fi programată în ziua de concepție, o favorabil statistic pentru apariția băieții (jumătatea de mijloc și a doua a ciclului), sau nașterea fetelor (actul sexual de 3-4 zile înainte de ovulație de așteptat)
 5. Cand o femeie este gravidă, măsurarea temperaturii bazale a corpului va evalua progresul sarcinii.

Ce spune programul

Cum de a crește temperatura bazala
Pentru comoditate, datele de măsurare, se recomandă pentru a marca imediat pe diagramă.

Axa verticală arată temperatura în intervalul 0,1 ° C, iar axa orizontală marchează zilele corespunzătoare ale ciclului.

In mod normal, bazale Graficul temperaturii corpului trebuie să aibă forma unei curbe caracteristice două trepte cu un dinte inferior ascutit in ziua ovulatiei, urmată de o creștere bruscă.

Cu toate acestea, unele caracteristici ale bolii sau fiziologia pot afecta natura parcelei.

 • Pentru endometrita scădere de temperatură tipic înainte de menstruație și creșterea la 37 ° C și chiar mai mare in timpul menstruatiei.
 • Când se poate observa anexita temperaturii bazale crescută. Se poate ridica la 37 ° C timp de câteva zile și apoi revine la normal.
 • În cazul în care creșterea temperaturii timp de câteva zile, valorile sunt returnate la primul ciclu parametrii de fază - cel mai probabil, ovulul nu este capabil de a fertiliza. Același lucru se poate indica prea scurt (mai puțin de 12 zile), cea de a doua fază a ciclului.
 • Temperatura repetată sare (sub valorile normale) sunt la moartea ou (probabil sub influența unor factori sau tensiuni externe de mediu, mișcări, luând medicamente)
 • Temperatura în zona de 37 ° C sau peste timp de două săptămâni după o întârziere poate spune, asupra sarcinii urmat (dar sunt necesare mai multe teste pentru confirmare)
 • Absenta menstruatiei cu temperatura corpului bazal scazut sugereaza disfunctii ovariene, dar acest diagnostic necesită de asemenea investigații suplimentare.
 • Temperatura ridicată bazală în faza proliferativă a ciclului se va vorbi despre lipsa de estrogen.
 • Temperatura scăzută în timpul fazei secretorii indică eșecul corpus luteum și deficit de progesteron.

Probabilitatea de concepție nu exclude, dar chiar și în cazul sarcinii temperaturile nu depășesc 37 ° C

Dacă o femeie detectează temperatura bazala timp de șase luni sau mai mult, puteți observa un ciclu de 1-2 anovulyatsionnyh pe tot parcursul anului.

Ovulația în aceste luni, nu se întâmplă, dar acesta nu este un motiv de îngrijorare. Aceste modificări sunt o normă fiziologică. În cazul în care ovulația nu a avut loc câteva cicluri într-un rând - o ocazie de a merge la medic și examinare mai completă.

Metodă de măsurare a temperaturii corpului bazale (sub rezerva tuturor normelor) poate fi foarte informativ în planificarea sarcinii, precum și pentru a determina zile fiziologic sigure.

Anomalii în diagramă bazale a temperaturii corpului poate indica orice tulburare sau boală la femei, dar fiecare caz este nevoie în mod necesar examinări suplimentare pentru a clarifica diagnosticul!
[Anunțurile-pc-2]
[Ads-mob-2]

Cum de a crește temperatura bazala