De ce laptele alb, dacă vaca mănâncă iarbă verde

Un pahar de lapte proaspat cald, ceea ce ar putea fi mai bine? Acest nutritive și gustoase, și util. Există mai multe vitamine, mananca proteine ​​și microelemente necesare pentru noi.această băutură fanii curioși nu pot ajuta, dar vă faceți griji cu privire la întrebarea de ce o vacă mănâncă iarba verde în sezonul cald și în fân de iarnă hrănite, dar laptele ea încă alb, nu verde sau galben?

Ceea ce face alb lapte?

Laptele nu este doar o vaca. Pe planeta noastră, aproximativ 6 mii. Mamiferele. Acești oameni și se referă. Și tot lapte alb, dar cu diferite nuanțe. Astfel, de exemplu, este de iepuri albi clare ca balene și reni, iar vaca - poate ușor gălbuie, deoarece conține mai mult beta-caroten (vitamina A).

Vaca mănâncă iarbă
Culoarea este determinată de lapte de culoare proteine ​​lactate - cazeină. El este cel care dă băutura culoarea obișnuită. Cu cât a acestei proteine, partea mai albă lapte aspect.

Desigur, în laptele de vacă, există alte proteine, dar este încă și mai cazeina (7-80%). Se formează particule mici de culoare alba (micele). Prin urmare, această băutură este de culoare albă, deși uneori poate fi alte culori.

Poate fi o culoare diferită?

Ne-am dat seama de ce laptele este alb. Dar este întotdeauna la vaci este și dacă aceasta poate fi o culoare diferită? Ar trebui să bea această băutură?

Așa cum am menționat mai sus, din moment ce vaca mănâncă iarbă, bogat în beta-caroten, în laptele poate fi o ușoară tentă gălbuie. Acest lucru este absolut normal, în condiții de siguranță, în plus, chiar benefic pentru om.Ce culoare laptele poate fi mai mult?

Laptele devine ca și în cazul în care o vacă hrănite Buttercup iarbă. Băutura este, de asemenea, destul de potrivit pentru utilizare.

Cu o tentă roșiatică

modificări de culoare alb la roșu în cazul în care vaca a fost mânca într-un număr mare de stuf, rogoz, milkweed, gulii. Sau au fost muguri de copaci în dieta ei, nu contează, conifere sau foioase. Apoi, pentru laptele uman este în siguranță.

Cu toate acestea, nuanța roșiatică poate fi un alt motiv. Vaca ar putea fi una dintre următoarele boli:

  • Pasteurellosis,
  • piroplasmozei,
  • mastita hemoragică și altele.

Sau un animal tratat cu fenotiazine. În acest caz, băutura poate fi periculoasă pentru a utiliza.

Vaca mănâncă iarbă

Cu o tentă albăstruie

În cazul în care societatea sau în igiena hambar de muls nu se observă în laptele ar putea obține microorganisme dăunătoare, ceea ce a făcut albăstruie. Bea această băutură nu este în valoare, fără ca mai întâi să-l fiert.

De ce este brânza galbenă?

După cum se poate vedea, de culoare alb natural de lapte. Dar de ce atunci sunt obținute de la ea nu numai alb (brânză de vaci, smântână, iaurt), dar, de asemenea, produse lactate galbene (brânză și unt)?

Motivul este, în același beta-caroten, care face morcovi și portocale dovleac. Vaca mănâncă iarbă, care conține beta-caroten, astfel încât laptele este saturat cu aceasta vitamina, dar nu se schimba culoarea ca pigment galben rămâne în grăsimi.

În cazul în care compania face brânză, să ia laptele alb, dar conținea vitamina A este extras din grăsime și pata de produs într-o culoare galben frumos. Cu cât este mai intensă culoarea galbenă a brânzei, mai multa grasime era lapte, din care este produs. Cu excepția cazului, desigur, producătorii nu adăugați coloranți la brânză a devenit mai apetisant.

Din același motiv, prezenta unt - cu o tentă gălbuie. Astăzi, cu toate acestea, magazinele pot cumpăra unt alb. Acest lucru nu este surprinzător. De multe ori, fermierii se hrănesc vacile cu un amestec special, care poate sau nu poate include o planta proaspata sau alimente bogate in beta-caroten.