de îngrijire la domiciliu Gloriosa, plantare

de îngrijire la domiciliu Gloriosa
Descrierea caracteristicilor distinctive ale plantelor, sfaturi cu privire la Gloriosa în creștere, creșterea de flori, depășirea dificultăților atunci când fapte de cultură, interesante, puncte de vedere.Aceasta floare frumoasă în creștere teritoriile lor native „distincțiile“ de teren în sudul Asiei și Africa, în cazul în care predomină un climat tropical, ca planta a fost aclimatizate în continentul australian și insulele din Oceania. În zonele Gloriosa este larg răspândită.

În colchicaceae familie include aproximativ 200 de specii de floră, cu forma tot mai mare iarbă și ciclul de viață lungă, dar Gloriosa genul include doar 5 dintre ele. Numele florii sa datorat cuvântul latin «gloriosus», tradus ca „faimos“ sau „frumos“ sau „Gloria“ - doar „glorie“. Cu toate acestea, oamenii de acolo sunt nume mai romantice și pline de culoare ale acestei plante - „crin flacără“ ( „flacara crin“), „Lily of Fame“, care este, probabil, din cauza contururile de boboci petale, îndreptate în sus ca și flăcări. Și, de asemenea, „crin gurii de vizitare“, din cauza asemănării lăstari sau ramuri cu lianopodobnymi „Glorioza crin“.

Deci, Gloriosa oferă o mostră de flora Laza muguri și căi ierboase. Rizomul plantei este situată într-un plan orizontal. Tuberculii plasate sub suprafața substratului, sunt contur în formă de fus și poate lua de multe ori un contur în formă de V. Au postat, de asemenea, un rinichi rostovaja, fără rădăcini. Dar cum este posibil acest lucru, iar planta fără rădăcini? Dar aceste varza de rădăcină iau propria lor dezvoltare în domeniul Gloriosa guler rădăcină, chiar la baza tulpinii. Pielea lor este acoperită de un strat subțire, vopsit in ton auriu-maronie. Aceste rădăcini sunt foarte fragile și în timpul iernii ei mor. Tuberculii în perioada de toamnă la primăvară sunt într-o stare de repaus. Și cu sosirea de zile de primăvară începe să se trezească și răsfățați-vă în creștere intensivă.

Lăstarii suficient ramificat și dens acoperite cu frunze. Lungimea lor poate ajunge la 5 metri de performanță. În doar două luni de la începerea sezonului de creștere tulpini „crin flacără“ poate fi măsurată cât mai devreme de 1-2 metri și este necesară pentru a oferi sprijin pentru subțiri lăstari, după cum care poate acționa ca bare sau stick-uri, acestea pot fi apoi fixate întins muguri. În prezent, tulpinile de capăt frunze Similar cu antene care se agață ramuri orice sprijin proeminente și se deplasează în sus.

tole și scaune sunt aranjate într-o secvență regulată pe ramuri verticillate sau trei unități. Forma lor uzkoyaytsevidno-lanceolate, iar la partea de sus există o subtiere care, în formă de bucle spiralate și seamănă cu o mustață. Luciul suprafața foii.

Florile sunt o mândrie a plantei. Procesul de înflorire în lunile de vară. Acestea sunt situate una câte una, încununând o peduncul lung, care își are originea în axils frunze. muguri de dimensiuni foarte mari, poate fi aproape de 10 cm în diametru, conturul corect (actinomorphic), adică planul vertical poate fi efectuată în cel puțin două direcții care împart floare axial în două părți egale. Florile sunt bisexuale. Periant are diviziune la baza frunzelor sale sunt 3 perechi creangă spre pedicelul. Forma acestor frunze lanceolate, ondulat margine. Culoarea roz din exterior și partea interioară cu două culori: este prezentă în culoarea de bază galbenă, iar deasupra se schimbă treptat la umbră roșu aprins. Interesant, frunzele periant pal de culoare verde de la bun început, și numai cu câștiguri de timp descrise nuanțe.

Mugurele crește 6 stamine. Staminele au un aranjament radial, iar latura hypogynous acestea sunt similare cu spițele pe o roată. Antere, un stamine incoronare, deschis de-a lungul la imbatranire, formând un decalaj. Ovarul top si este compus din 3 compartimente. Carpele îmbinată numai de frontierele lor interne. Numărul de ouă plural. Florile de pe planta poate fi păstrată timp de 10 zile, și astfel încât acestea să arate bine într-un cut-off în forma utilizată în prepararea florari fitokompozitsy.

După înflorire de fructe polyspermous format în formă de cutii, care a deschis ulterior.

Utilaje agricole pentru cultivarea Gloriosa, îngrijirea

de îngrijire la domiciliu Gloriosa


 1. Lumini și locație. Plante de caldura-iubitoare și lumină care necesită, dar razele directe soarele amiezii sunt dăunătoare pentru el. Se recomandă să crească Gloriosa pe fereastra de est sau vest.
 • Temperatura conținutului. „Glorie Lily“ crescute la prețul camerei de căldură (20-22 grade). Toamna moare întreaga porțiune și supraterana tuber trebuie depozitate în sol uscat sau rumeguș la rate de 5-10 grade (maxim 12).
 • Conținutul de umiditate prin Gloriosa cultivare ar trebui să fie în termen de 60-70%. Necesar pentru a efectua pulverizarea frecventă cu apă caldă moale.
 • Glaze. În cazul în care, după aterizare pe suprafața solului nu este încă varza vizibile, apoi petrece udarea este moderat, solul ar trebui să fie în mod constant într-o stare umedă, dar este imposibil să umple substratul. După începerea creșterii active, creșterea glazura.

  Plantarea și Gloriosa de propagare la domiciliu

  de îngrijire la domiciliu Gloriosa  Noul Bush „crin de glorie“ a lua într-adevăr după ce a petrecut semănat semințe și reproducerea tuberoasă.

  Atunci când se plantează tuberculi de germinare nu pot fi pierdute timp de 6-9 luni. Când înflorire este de peste, vechiul tubercul Gloriosa moare, pentru că toată puterea sa petrecut pe dizolvarea mugurilor. În locul său, forme noi, dar dacă îți pasă cu atenție, puteți vedea mai multe noduli tineri. O plantă cultivată pe cale vegetativa va înflori într-un an sau 2 ani.

  Atunci când reproducerea semințelor în care sunt semănate în containere, în primăvara devreme. Indicatori de căldură atunci când germinare a fost menținută în termen de 21-24 de grade. Substratul este luat de nisip si turba. Pot trebuie să fie acoperite cu o bucată de sticlă sau polietilenă turnată de film, acesta va rezista la umiditate ridicată. Răsaduri va apărea în 5-7 zile. După câteva frunze adevărate efectuează ponturi răsaduri pe ghivece individuale. Aceste plante vor inflori doar în 3-4 ani de la plantare, atunci când noduli lor cresc la dimensiunea dorită.

  Dacă doriți să obțineți semințe de la Gloriosa acasă, auto-polenizarea este realizată cu o perie. Ea vrea să transfere polenul de la antera la stigmat, în timp ce la sfârșitul înfloririi pod matur în interiorul, care a format semințele de roșii.

  Dificultăți în creștere Gloriosa

  de îngrijire la domiciliu Gloriosa


  Dintre problemele care apar în grija „crinul of Fame“ sunt:
  • în cazul în care există o lipsă de lumină sau de tuberculi deteriorate, precum și depozitarea incorectă a Gloriosa crește încet și nu înfloresc;
 • la o umiditate scăzută sau foaie placă de udare insuficientă devin galben sau devin brun;
 • în cazul unor schimbări bruște de temperatură, lăstarii sunt lente să crească, iar frunzele devin întunecate și ofili;
 • la Golful solului și putrezire ulterioară a tuberculii, tulpinile, plantele se înmoaie și să apară letargică, frunzele ofili si devin baza culorii galbene;
 • dacă tulpina a fost forțat de către sau deteriorat, este luat planta pentru a construi tuberculi, dar masa de frunze.

 • insecte dăunătoare care afectează Gloriosa considerate scară Jose sau afide. Din cauza ei, frunzele se ingalbenesc, deformate și a acoperit partea din spate a plăcilor maro-brun sau acoperirea cu zahăr. Este necesar pentru a procesa insecticid pentru combaterea dăunătorilor.

  În cazul în care condițiile de creștere sunt încălcate, planta este uneori afectata cu făinare, iar prelucrarea se efectuează preparatele cum ar fi „fundazol“, „Topaz“ și „Amir“ sau similar, cu un efect similar.

  Fapte interesante despre Glorioso

  de îngrijire la domiciliu Gloriosa


  Varietatea Gloriosa superba (Gloriosa superba) este floarea națională a statelor Zimbabwe, există o plantă este sub protecție. În 1947, când Elisabeta a II, ca moștenitor al tronului britanic, a sosit în țară (în prezent terenul este numit Rhodesia), darul primit o broșă cu diamant conturul florii.

  Ca simbolul său glorilozu cred în statul Tamil Nadu, situat pe teritoriul indian, și aceeași floare este planta națională Tamil Eelam.

  Avertizare. Toate de „crinul of Fame“, și în special plante tuberculii sunt foarte toxice dacă sunt luate în interior. Prin urmare, este necesar să le lăsați la îndemâna copiilor mici și a animalelor de companie un loc. Gloriosa conține colchicina alcaloid, care este o cantitate mare de acizi grași saturați sub formă de semințe și rădăcini. Rezultatul Lethal poate să apară atunci când se face un total de 6 mg din acest material.


  Pe teren în cazul în care „Crinul de flacără“ crește, și anume în popoarele tribale africane, este considerat un simbol de soldați curajoși, astfel încât este numele său frumos.

  În Australia Gloriosa creste in padurile uscate sclerophyll (eucalipt și sclerofile) situate în zonele de coastă și pe dunele de nisip, care sunt disponibile în cantități mari în sud-estul Queensland si New South Wales. Interesant este, în cele mai multe dintre Australia „crin flacără„a fost recunoscut ca fiind unul dintre cele mai periculoase buruieni invazive (planta, care a fost transferat de la un alt loc, dar bine prins și crescut în număr mare). Gloriosa a devenit specia dominantă a florei de pe dune de nisip, și de acolo a început să înlocuiască toate soiurile locale. Datorită planta extrem de otrăvitoare și răspândirea largă în creștere rapidă număr de decese în rândul faunei locale.

  In India, „crinul of Fame“ este larg răspândit în regiunile Ghats de Vest, dar valoarea sa scade rapid ca o floare făcută pentru a colecta o varietate de retete de vindecatori traditionale.

  tipuri de Gloriosa

  de îngrijire la domiciliu Gloriosa


  Gloriosa superba (Gloriosa superba). Ea poate apărea în următoarele sinonime - Clinostylis speciosa, Gloriosa abyssinica, homles Gloriosa și multe altele. Aria sa nativă de „habitat“ este necesară în Africa, unde pădurile tropicale climatice, umede si musonice. Acesta poate fi găsit în unele părți din nordul Transvaal, precum și în India, țara Nepal, coasta Malabar, inclusiv insula Ceylon. Altitudine ajunge, uneori, 1.500 de metri deasupra nivelului mării.

  Lăstarii suficient de mult timp, dimensiunile lor nu depășesc 1.5-2 metri. Foaie de plăci sunt dispuse lângă sau rotocoale de trei bucăți, segmentat forma oblong-lanceolate, pe foaia de sus se termină cu lujer filiform neramificat contururi prin care șutează alpinist agățându plantă blizrastuschie sau alte proeminențe. lungimea ei se măsoară 10,8 cm la lățimea de bază este de 3,2 cm. Luciul suprafeței foii.

  Periant are o formă corolă și cuprinde 6 frunze. Lungimea fiecărui poate fi de 5-8 cm în lățime și 2,5 cm. Ei au subliniat vârf, margine ondulată, la culoarea de bază galbenă, iar înălțimea devine de culoare Vermilion. Stamine sunt 6, ele sunt aranjate orizontal răspândire. Procesul de înflorire în jurul timpul lunilor de vară.

  Există o varietate de mare-Gloriosa (Gloriosa var grandiflota superba.) Și galben (Gloriosa var lutea superba.) - cu petale subtiri ton pur galben.

  Glorioza Rothschild (Gloriosa rothschildiana). Poate că în literatura de specialitate pentru a satisface sub numele Gloriosa Superba. scădere creștere patrii în Uganda, care este situat în inima Africii tropicale. Florile acestei specii sunt considerate a fi emblema națională florală a statului Zambia.

  Lăstarii de plante cu ramificare puternică, dar nu pornește de jos, în cazul în care ramura directă, și mai aproape de partea de sus. Placă foaie formă lanceolate, cu o lungime de aproximativ 8 cm. Florile sunt aranjate în axils frunze, cresc singure. Peduncul aproximativ 10 cm în înălțime.

  Periant up frunze cu un purpuriu strălucitor sau nuanță roșu închis la partea de jos a bazei sunt acoperite cu pete purpurii. Edge, ei puternic încrețite, acolo la nivelul membrelor în urmă. Prin lanceolate frunze în formă, de formă alungită ajunge la 10 cm în lungime. Procesul este înflorire în timpul verii. Cultura este crescută specie Gloriosa lămâie galbenă (Gloriosa rothschildiana var. Citrina), a cărui floare petale, respectiv, lamaie galben la baza cu un model de culoare roșu închis.

  Gloriosa simplu (Gloriosa simplex) poate purta, de asemenea, un nume sinonim Gloriosa superba. mediu de propagare cade pe teren în Africa tropicală, și anume în galerie și pădurilor tropicale. Lăstarii pot fi măsurate în lungime de până la 1,5 metri. Plăci Sheet-lanceolate cu contururi, pot ajunge la o lungime de 6-8 cm. Florile sunt în emergența frunzelor, smoală lor cu o ușoară ondulație, suprafața este netedă, lungimea variază între 3-5 cm, dar lățimea de bază de până la 3 cm. Partea superioară a ele fără îndoire, schema de culoare de culoare galben-verde, galben și roșu. Înflorire abundente și se execută în timpul lunilor de vară.

  Vezi mai multe despre caracteristicile Gloriosa Rothschild: