Primul ajutor pentru insuficienta cardiaca si reguli de respiratie redare

Când inima unei persoane se opreste, cea mai mare amenințare de moarte. Motivele sunt că „motorul“ a încetat să funcționeze, o mulțime: hipotermie, lipsa de oxigen, ischemie, șoc hemoragie sau anafilactic. De asemenea, provoca moartea clinică poate accident de intoxicație acută organism, trăsnet, de descărcare de gestiune curent electric, insuficiență cardiacă, infarct miocardic, leziuni cerebrale traumatice. Primul ajutor pentru insuficienta cardiaca are factor de foarte puțin timp (5-6 minute). Cum de a face acest lucru corect și de a face nici un rău?CPR și de prim ajutor pentru stop cardiac

Nu mai face asta

Acțiuni majore menite să ajute - Respirația de salvare și piept compresii. Păstrați în minte, atunci când nu se poate porni de resuscitare:

  • Dacă victima este inconștientă, aceasta nu răspunde la mediul lor, dar există un puls și respirație.
  • Dacă bănuiți că o fractură extinsă de piept pentru a face datele eveniment nu poate fi!

Primul ajutor, atunci când simptomele de insuficienta cardiaca identificate, include:

  1. suna imediat la serviciile de urgență. Trebuie să spuneți medicului dumneavoastră în cazul în care vă aflați, ce simptome pacientul are.
  2. În continuare, eliberați de îmbrăcăminte exterioară, asigură accesul oxigenului.
  3. Verificați pulsul, conștiința, reacția pupilară, respirație. Dacă aceste semne sunt absente, numai atunci ar trebui să se deplaseze pe la tehnicile de resuscitare.

Algoritmul de prim ajutor:Nu mai face asta

  1. Aranjați victima în mod egal. Verificați pulsul și a vedea dacă elevii reacționează la lumină puternică.
  2. Arunca capul pe spate la un unghi de 45 de grade. Airways liber de spumă, vărsături, sânge sau mucus, dacă este cazul.
  3. masaj în aer liber ar trebui să fie alternat cu respirație artificială. Dacă resuscitare face două, raportul dintre „respirație-masaj“ este 1/5, în cazul în care o persoană este 2/15.
  4. În timpul ventilației mecanice victima trebuie să deschidă gura, prindeți nas.

Cum se face respirație artificială

asistență de bază în stop cardiac, de salvare mod rapid - aceasta respiratie artificiala. Este necesar să se înțeleagă cu o singură mână a bărbiei victimei, celălalt să prindeți nasul, apoi inhala ușor aerul în plămânii victimei. Toracele cu respirația ta va merge în sus, iar dacă această acțiune nu are loc, obstrucția căilor respiratorii, cel mai probabil.

Tehnica de compresii toracice

Nu mai face asta

Înainte de a începe, trebuie să efectuați o acțiune importantă - lovitură precordială. Acesta este executat o dată, un hit sternului (partea de mijloc) pumn. Compresia piept - prima asistență medicală de urgență în cardiacă, susține circulația sângelui. Mântuirea pune mâinile pe pieptul victimei presează ritmic pe zona pieptului. Apăsarea adâncime de 5 cm, frecvența - 100 / min. Alternate 30 compresii și 2 respirații. Activitățile urmăresc să pornească automat activitatea mușchiului inimii.

masaj cardiac Direct

Nu mai face asta

Această procedură poate fi efectuată numai chirurg în condiții de sterilitate absolută și antiseptice. Metoda presupune contactul direct cu inima omului. Medicul comprimă literalmente corpul, concentrandu-se pe ventriculului stâng, pentru a asigura fluxul de sânge. Această activitate se combină cu un plămân artificial sau ventilator respirator. Performanța generală este verificată pe mărturia frecvenței cardiace și ECG.