Anchetatorii - care este astfel ceea ce este sarcina investigatorului

Anchetatorii - sunt angajați ai Comitetului de Investigații și Parchetul. Aceste persoane au o educație juridică și sunt concepute pentru a investiga infracțiuni penale, economice și politice.Funcția inspector a apărut în Imperiul Roman. Deja la acel moment statul avea nevoie de oameni care ar fi avut loc măsuri secrete pentru a căuta. După colectarea tuturor faptelor necesare, sistematizarea lor, au prezentat concluziile în cadrul ședinței.

Numai la sfârșitul criminaliștii secolului XIX a devenit o știință independentă. Fondatorul său francez numit Alfonsa Bertilona și austriac Hans Gross. Ei au propus metode de identificare a amprentelor digitale și a drepturilor portret.

Așa cum am lucrat în calitate de investigator

În lumea de astăzi, anchetatorii - acestea sunt oameni care sunt în fruntea grupului de anchetă, directe și să coordoneze acțiunile. Anchetatorii sunt, de asemenea, lucrează cu alți profesioniști și să organizeze munca lor. Acesta auditori, experți, medici și alții. Investigator Locuri de munca - este o dovadă de vinovăție a criminalului sau decide că suspectul nu este vinovat.

nivelul de educație

investigator de locuri de muncă necesită o diplomă de studii superioare juridice disponibile. Dacă o persoană are doar un învățământ secundar profesional, nu este suficient pentru a-și îndeplini eficient toate atribuțiile investigatorului. O atenție deosebită este acordată pregătirii viitorilor specialiști de pregătire fizică și militară.

Așa cum am lucrat în calitate de investigator

Este această cerere profesie

investigator profesie este destul de comună și în cerere. Pe piața muncii există o cerere pentru reprezentanții acestei profesii, deși există suficienți absolvenți din acest profil. Cu toate acestea, activitatea investigatorului este foarte dificil pentru o carieră de succes necesită nu numai studii superioare, dar, de asemenea, talentul, tenacitatea si perseverenta.

Care este activitatea investigatorului

Își începe activitatea cu un investigator primit o declarație scrisă despre crima. Odată ce el devine cazul, organizează și desfășoară investigația la locul crimei, în explorarea și interogarea martorilor. În următoarea etapă a investigatorului investigațiilor analizează informațiile și invocă mai multe versiuni ale infracțiunii. Efectuat interogarea persoanelor suspectate de a comite abateri, în scopul de a găsi probe. Comisia de anchetă, ca urmare a muncii sale, scrie un raport și trimite cauza instanței.

Așa cum am lucrat în calitate de investigator

În timpul anchetei, investigatorul trebuie să ajute grupul de anchetă, medico-legale, experții criminaliști, executorii judecătorești și alți profesioniști. De aceea, cercetătorul trebuie să aibă răbdare și bune abilități de organizare.

Și cine este investigatorul din punct de vedere al Codului de procedură penală român? Un om de această profesie este procurorul, al cărui mandat cuprinde investigațiile preliminare și nu numai. El are dreptul la: • a urmăririi penale în modul prevăzut de lege;
 • lucreze la ele;
 • să ia toate măsurile necesare și pentru a aborda problemele care pot apărea în cursul investigațiilor, cu excepția acelor cazuri în care este necesar să se obțină o instanță sau consimțământul capului;
 • face cu apelul la acordul șefului afacerilor judiciare pentru a le revizuit ulterior;
 • să apară în instanță ca un procuror.

Cu toate acestea, anchetatorii - nu este vorba doar de oameni care sunt acuzați. Pentru a efectua o investigație completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei, ei trebuie să găsească nu doar o dovadă de vinovăție a suspectului, dar, de asemenea, pentru a încerca să-l justifice sau atenua vinovăția acuzatului.

Așa cum am lucrat în calitate de investigator

Anchetatorii - acestea sunt oameni care nu au dreptul de a face greșeli. Prin urmare, este necesar să se apropie la investigarea fiecărui caz, cu toată responsabilitatea. atitudine casual la profesia poate duce la faptul că oamenii nevinovați vor fi pedepsiți, iar criminalii nu vor suporta nici o responsabilitate.

Calitățile personale ale investigatorului că el ar trebui să aibă

 • Gândire analitică;
 • erudiție;
 • capacitatea de a-și apăra și de a explica punctul de vedere;
 • gândire flexibilă;
 • abilități de comunicare; de ​​mare
 • dedicare;
 • stabilitate mentală;
 • inițiativă;
 • perseverență;
 • perseverență;
 • încrederea în sine;
 • angajament;
 • responsabilitatea deciziilor;
 • ingeniozitate;
 • integritate;
 • modestia.

Importanța pentru societate

Comisia de anchetă pentru a proteja legea, previne criminalitatea. Aceasta este valoarea de bază a profesiei. Toată lumea înțelege că este imposibil să trăiască într-un stat fără a statului de drept acolo. Omul care a încălcat legea, a comis o infracțiune ar trebui să fie trași la răspundere de lege, precum și la oameni. Acest lucru ar trebui să fie o lecție bună a infractorului și a tuturor celor care se gândește doar la acțiuni ilegale. Cu toate acestea, toți criminalii pentru a ascunde urmele infracțiunii, care doresc să scape de justiție. Investigatorul este obligat să găsească un intrus, folosind toate mijloacele posibile și să facă toate eforturile.

Așa cum am lucrat în calitate de investigator

Cariera investigator

Anchetatorii care deservesc în agențiile de investigație ale Ministerului de Interne, Comitetul de anchetă, Serviciul Federal de Securitate și Serviciul Federal România privind controlul drogurilor. Cu condiția investigator un serviciu bun poate deveni șeful unității de anchetă sau conducerea unui minister sau departament. de locuri de muncă Prestigioasa investigatorului în biroul procurorului.

Trebuie să ne amintim că o persoană care se află în poziții similare, nu se pot angaja în activități comerciale. Permis numai preda sau de lucru.

Așa cum am lucrat în calitate de investigator

Specificul profesiei

Lucrând în calitate de investigator, o persoană care are o mai mare responsabilitate pentru soarta oamenilor. Este o muncă grea și periculoasă. Există o posibilitate de amenințare la adresa vieții și de atac. În timpul serviciului său investigatorul trebuie să se ocupe cu rautate, agresivitate, durere străin, moarte.

Profesie asociat în principal cu dificultate mentală, aceasta include primirea și prelucrarea informațiilor primite. Dar munca fizică nu este exclusă.

De obicei, investigatorul conduce mai multe lucruri deodată. Există o posibilitate de neregulate zi de lucru, taxa de patru ore, munca de noapte și vacanțe. Ca o regulă, salariile mici. anchetatorii lucreze mai des decât bărbații, ca și pentru femei - este destul de dur și fizic profesie exigent.

Aspecte pozitive ale inspectorului de muncă

Serviciul în cadrul Ministerului Afacerilor Interne sau parchetului este considerat respectat și de prestigiu. Există probabilitatea ca angajații vor oferi locuințe temporare sau permanente. Sunt beneficiile funcționarilor publici.

Așa cum am lucrat în calitate de investigator