Cum sa faci o va corect, astfel că nu a contestat eșantionul

Împărțirea bunurilor rămase după moartea unui cetățean - este ceva care aduce o mulțime de probleme. Chiar și familiile cele mai de susținere se datorează cearta-up sculpta. Testatorului în timpul vieții sale nu a vrut să lase nici un moștenitorilor nemulțumiți. Prin urmare, transferul de proprietate are loc adesea prin succesiune. Acest document în ortografia corectă ajută la rezolvarea multor dispute între moștenitori. Dar este important să se știe cum să facă un testament. Într-adevăr, în anumite circumstanțe, acest document poate fi revocată. Este necesar să se respecte anumite reguli și caracteristici care vă pot ajuta să evitați acest tip de situații. Dar este posibil să consilieze testatorul? Cum sa faci o voință în viață, care acționează în mod concludent după moarte? Nu este atât de ușor pe cât pare. Va trebui să se pregătească bine în avans.

Cum de a scrie un testamentForma de scriere

Primul punct, care este luată în considerare - este o formă de scriere. Lucru este că printre regulile intestat de înregistrare, există un punct important. El subliniază faptul că acest document ar trebui să fie prezentate în scris. Și trebuie să fie scrise de mâna testatorului personal.

Acest lucru înseamnă că ar trebui să proprii, fără o varietate de tehnici pentru a compune și scrie un testament. Dacă utilizați un computer sau mașină de scris, documentul va fi ușor de provocare. Prin urmare, dacă se gândesc cum să facă un testament, amintiți-vă, trebuie doar să scrie de mână. Numai un astfel de document este valabil.

Prin notar

Dar aceasta este doar începutul. De fapt, pentru a face o voință, astfel încât nimeni, în nici un caz, nu ar putea provoca, este foarte problematică. Mai ales dacă nu au început pregătirea pentru proces.

Un alt punct important - un apel la notar. După testatorul a scrie un document personal, este necesar să se asigure un birou notarial. În caz contrar, orice acțiune legală nu ar avea. Numai în cazuri extrem de rare, nu au nevoie de un avocat. Cu toate acestea, este recomandat să-l joace în condiții de siguranță.

Ca o regulă, prezența dumneavoastră va este sigilat într-un plic. El a pus în jos data confirmării autenticității lucrării, amplasarea biroului notarial. În plus, plicul va fi semnat de către un notar, sigiliul este plasat. A fost numai după moartea testatorului, în prezența moștenitorilor, se imprimând documentul.

Ne gândim cum să facă un testament, astfel încât nimeni nu putea să-l provocare? Apoi invită martori care va confirma că dețineți fără nici o presiune făcută documentul.

Cum de a scrie un testament

Apel persoane numai dezinteresat. Este de dorit ca martorii au fost prezenți în timpul scrierii voințe, precum și un notar. Rețineți că, în acest caz, documentul testamentare testator este sigilat într-un plic (se face acest lucru, chiar dacă proprietarul bunului acționează singur), atunci acesta este semnat. Este necesar să se pună la data lucrării, și apoi a invitat în calitate de martori au semnat.

Nu se recomandă să cheme rudele și potențialii moștenitori pentru a participa la acest proces. În astfel de circumstanțe, chiar și testamentul cel mai competent și sunet din punct de vedere poate fi contestată. Vă rugăm să rețineți acest fapt în pregătirea documentului. Dacă nu este nimeni pentru a apela, puteți invita chiar vecini. Principalul lucru este că, în calitate de martori au fost persoane dezinteresate.

Apropo, în pregătirea documentului, trebuie să specificați toate invitaților. De preferință, cu contacte pentru comunicare. De obicei, aceste informații sunt scrise fie pe plic sau în final va (foarte rar). Dar acest lucru nu este, de asemenea, la sfârșitul anului de formare.

alfabetizare

Cum sa faci un testament? Că nimeni nu poate contesta decizia în instanță, încercați să respecte alfabetizare. Tu trebuie să respecte regulile limbii română, ortografie și punctuație. Acordați o atenție deosebită inițialele moștenitorilor, precum și informații referitoare la transmiterea lor în diverse dimensiuni de proprietate.

Cum de a scrie un testament

De ce este necesar pentru a se conforma alfabetizare? Vorba e că cea mai mică greșeală, chiar și o greșeală de scriere, este posibil să se recunoască nulă și neavenită documentului. Da, instanța este în măsură să efectueze o anchetă independentă și de a stabili cine și ce ar trebui să fie. Dar aceasta nu neagă posibilitatea de a contesta moștenitorilor documentului, în cazul în care a fost făcută cu greșeli și greșeli de tipar.

De asemenea, încercați să scrie lizibil. Din nou, dacă sunteți interesat, scrie un testament de moștenire, astfel încât nimeni să nu-l recunoaște ca invalid, scrierii de mână dvs. ar trebui să fie obligatorie îngrijite și lizibile. Autoritățile notariale sau judiciare trebuie să fie capabil să citească, cui și ce se crede fără probleme.

cunoașterea legilor

Cum sa faci un testament în apartament sau orice altă proprietate? Rețineți că acest document este considerat a fi un chilipir. Ca și în orice alt tip de hârtie, care poartă orice sens, voința nu trebuie să încalce legile stabilite în România. Acest lucru este important să se respecte alfabetizare juridică în scris.O atenție deosebită trebuie acordată cazului în care este vorba de apartament sau casa. Sunt moștenitori care nu vor primi fără partea lor din legea de moștenire în proprietate. Fă pe cineva proprietar 100% din apartament sau casa nu poate fi decât atunci când moștenitorii scrie propria lor respingere a cotei obligatorii. Dar, mai presus de toate, cetățenii încă vor încerca să conteste voința.

Cum de a scrie un testament

Cine are dreptul la o cotă obligatorie în casă? Aici puteți selecta următoarele persoane:

 • copii minori;
 • copiii adulți cu dizabilități;
 • părinții cu dizabilități sau părinți adoptivi;
 • soți cu handicap;
 • orice persoane aflate în întreținere ale testatorului.

Jumătate dintre cetățenii de proprietate primesc date în mod obligatoriu. Da, în unele cazuri, puteți face pe cineva un proprietar specific individual al locuinței. Dar pentru a îndeplini intențiile de o succesiune problematică. Pentru a face acest lucru, există un truc. Despre un pic mai târziu. Primul pas este de a învăța cum să facă un testament pe proprietate, astfel că nimeni nu putea plânge de ilegalitatea acesteia.

Cum sa faci un testament? De multe ori, moștenitorii încearcă să recunoască nulă și neavenită documentului. Ei le se referă la faptul că testatorul era într-o stare precară de reparații, atunci când a scris un testament. Aceasta este cea mai frecventă situație.

Cum de a scrie un testament

Prin urmare, va trebui să furnizeze documente care dovedesc valoarea. Va trebui să ia ajutorul medicului psihiatru si psihoterapeut. Ele indică faptul că, la momentul scrierii și testamente confirmă să fie complet sănătos. Puteți trece chiar și o examinare cuprinzătoare, care va confirma adecvarea dumneavoastră absolută.

În general, orice mijloc de a recunoaște viabilitatea. În cazul în care, în cursul unui examen medical se dovedește că aveți orice boală a minții, care este capabil de a preveni o evaluare sobră a situației, o voință poate fi ușor contestată. În continuare, un pic despre înregistrarea imediată a documentului.

Documente pentru compilare

Cum sa faci un testament? Eșantionul va fi prezentat mai târziu. În primul rând trebuie să știți ce documente trebuie să prezinte la notar pentru scrierea lucrării privind transferul proprietății către moștenitori după moartea ta. Nu poți să vii cu voința și sigilați-l. Poate că nu aveți dreptul la o anumită proprietate!

De obicei, de către testator nu are nevoie de nimic special. Lista de verificare pentru a scrie un testament este extrem de mic. Dar, cu atât mai mult aveți de proprietate, lista extinsă. Adu-un notar:

 • Document testamentare;
 • pașaportul (civil);
 • documentele ce confirmă drepturile asupra proprietății;
 • mostenitori de date (copii ale pașapoartelor lor).

Notă: o voință poate include entități absolut străine. Este de dorit să-l armonizeze cu alți beneficiari ai proprietății. Acest lucru va ajuta la evitarea conflictelor după moartea ta. În plus, notarul va plăti (dacă este cazul):

Cine poate primi moștenirea ca moștenire

Lucru este că voința - o expresie voluntară a voinței, care stabilește testatorul. El poate schimba în orice moment, decizia sa. Și aduce în voia permis nimănui. Fie că este un străin relativ sau absolut. Chiar și entitățile și organizațiile juridice pot fi menționate în testament.

Cum de a scrie un testament
Dar există o regulă: să fie cel mai important document are dreptul la o singură persoană. Mai multe persoane nu se poate scrie un testament. În cazul în care soții doresc toate proprietățile lor moștenite, trebuie să facă fiecare un document separat. Dar punctul acesta poate fi oricine. Prezența unui terț în voința nu este un motiv pentru a contesta legalitatea documentului.

Cerințe pentru testatorul

Cum sa faci o voință, să nu fie contestată? Amintiți-vă unele dintre cerințele pentru cetățeanul care a scris documentul. Copiii nu pot face o voință. Prin urmare, ar trebui să se gândească la scris-o numai la un anumit punct.

Problema este că voința este redactat numai persoană adultă. Și 16 poate face acest proces. Dar acest lucru este posibil numai atunci când o persoană devine emancipare - capacitate maximă până la vârsta de 18 ani.

În consecință, cetățeanul trebuie să fie adecvate și sănătos mental. Nu există dependențe sau iluzii, precum și bolile care pot afecta caracterul adecvat al testatorului. Nu uita despre capacitatea - este o cerință obligatorie pentru compilator.

Ultimul punct - prezența oricărei carte de identitate a unui cetățean. Acest lucru poate fi:

 • pașaportul național rus;
 • pașaport străin, care are înregistrarea în România;
 • certificat care să confirme statutul de refugiat;
 • permis de ședere.

Dacă în momentul scrierii unei va avea nimic de tine lista de mai sus, va trebui să aștepte un pic mai mult cu pregătirea documentului. Fără cărți de identitate nu va fi nimeni notarize hârtia.

Cum sa faci un testament? O probă de ortografia corectă va fi detaliat mai jos. În general, nu există nici un singur șablon. Principalul lucru pe care tocmai l-ați scris corect textul manual, în conformitate cu reglementările legale. La început, a pus orașul de reședință, și data documentului. Urmează textul principal. De exemplu:

„Eu, (numele complet și datele de pașaport), testament real, face următoarea ordine:

Proprietatea lor, exprimată ca (numele proprietății cu informații despre el), în valoare de (specificați ponderea) va face (moștenitorul datelor din datele pe pașaport) ".

În continuare, trebuie să lista în acest fel toate disponibile pentru tine. Mult depinde de circumstanțe. În cazul în care moștenitorii au renunțat la partea lor, lăsați la sfârșitul anului acesta:

„Dovada mostenitori eșec: (parcurgere a refuzat) în formă scrisă atașată acestui bequest.“

Cum de a scrie un testament

Dacă aveți materiale suplimentare pentru a sprijini adecvarea dvs., de asemenea, lista acestora:

„Sănătatea lui mentală și capacitatea I (inițialele dvs.), confirmați următoarele materiale - (listează aplicațiile în detaliu elementele de probă).“

La final a pus în jos data și semnătura. Acesta este un șablon unic, care va ajuta să faceți o va corect. Dar există o altă formă de transfer de proprietate. Acesta ajută la eliminarea disputelor între moștenitori.

intestat

Este vorba despre donative. Ca să nu se gândească la modul de a face un testament, dona doar proprietatea lor moștenitorilor. Acest document, de asemenea, poate fi contestată, dar suficient de aviz medical cu privire la sănătatea ta de a face acest lucru ar fi problematică.

Donat - înlocuitor perfect voieste. Ele ajuta la eliminarea litigiilor și a plângerilor între rude. Dacă vrei ca cineva să facă unicul proprietar al casei, cel mai bine este de a folosi doar o astfel de formă de transfer de proprietate. Aceasta este soluția cea mai frecventă. Acum înțeleg cum să facă un testament pentru un apartament sau a proprietății.

Cum de a scrie un testament