Care sunt costurile în contabilitate, în baza răspunsurilor la întrebări

Contabilitatea costurilor întreprinderii - una dintre componentele esențiale ale unui loc de muncă contabil.

Care este costul de producție

Aceste valori permit analizarea și volumele de vânzări prognoza, venitul net în ansamblu sau pentru anumite tipuri de produse, precum și pentru a evalua calitatea societății și controlul proceselor de producție. Dar ceea ce este costul? Și ce sunt ei?Care sunt costurile?

Sub costul înțelege totalitatea costurilor de întreprindere asociate cu efectuarea oricăror operațiuni. În principal Acestea includ costul de producție al mărfurilor, adică, banii cheltuiți pe achiziționarea de materiale, de muncă, transport și așa mai departe.

Cu toate că, în general, ele includ și costurile specifice, cum ar fi de garanție, plata impozitelor sau pierderea căsătoriei. Înțelegerea costurilor este strâns legată de un număr limitat de resurse în întreprindere, precum și posibilitatea de respingere din producția de bunuri sau servicii alternative.

Care sunt costurile în contabilitate?

În cazul în care contabilitatea sunt două tipuri de costuri sunt luate în considerare - cel manifest și sub acoperire. Primele includ cheltuielile reale pe care societatea le are fondurile le-a primit de la furnizori externi.

Pur și simplu pune, acestea sunt costurile care sunt necesare pentru desfășurarea procesului de producție. Aceasta include salariile personalului, amortizare, taxe de închiriere, deduceri fiscale, achiziționarea de materii prime și așa mai departe. D.

Care este costul de producție

Ascuns (sau alternativ), costul este venitul întreprinderii, care este o „victimă“ pentru propria lor producție de bunuri sau alte scopuri economice.

Cu alte cuvinte, aceste costuri - o pierdere de companie beneficiile pe care le-ar putea obține dacă ar fi ales costul de oportunitate al piețelor alternative sau produse alternative.Ceea ce se înțelege prin costul de producție?

Esența economică a costurilor de producție se bazează pe fabricarea de bunuri utilizate pentru acest material și alte resurse. Costurile contabile sunt înregistrate drept costuri și includ costurile materiale pentru materii prime, salarii, amortizare și taxe.

În ceea ce privește mărimea producției lor este împărțit în și variabile fixe, care împreună alcătuiesc (total) costurile brute.

Costurile fixe nu depind de orice perioadă de timp, și a efectuat chiar în cazul în care societatea nu este în prezent produce un anumit tip de produs pe un anumit hardware.

Acestea includ chiria, salariile personalului, cheltuielile cu privire la activitățile de marketing. plata utilităților (energie electrică de plată, apă, gaz). Complet le exclude din contabilitatea companiei este imposibilă, deoarece acestea devin inchideri de plante iremediabilă.

Care este costul de producție

Costurile variabile sunt direct dependente de volumele de producție. Cu cat mai multe bunuri produse la fabrica, cu atât mai mult ar trebui să fie cheltuite pentru achiziționarea de materii prime, transport, combustibil. Cel mai mare volum din costurile de acest tip dura până costul materialelor și a salariilor lucrătorilor implicați în producție.

Care sunt costurile de distribuție în comerțul?

Specificul societăților comerciale are un impact asupra contabilității. Costurile de distribuție sunt costurile asociate cu vânzarea de produse. În afară de elementele de bază, cum ar fi salariile, amortizarea și taxele, acestea includ cheltuielile privind transportul de mărfuri, sortare, depozitare, achiziționarea de containere sau ambalaje.

În acest caz, costurile de distribuție diferă parțial de costul. În cazul în care un cost înțelege evaluarea resurselor utilizate în vânzări, costul pentru tratament - valoarea monetară a acestor costuri.

Care este diferența dintre costurile economice și contabile?

Abordarea la costul de economiști și contabili pot fi ușor diferite. În cazul în care contabilul păstrează înregistrările numai cheltuielile reale efectuate, economistul ia în considerare costurile suportate de societatea din fondurile proprii.

Care este costul de producție

Resursele interne pot fi utilizate pentru a produce produse suplimentare sau de a face alte activități. O astfel de contabilitate joacă un rol important în cadrul companiei, deoarece vă permite să se determine perspectivele sale de dezvoltare și de a lua cele mai bune decizii într-un anumit domeniu.