Compilarea valorile numerice

Multiplicatori și pentru formarea de mai multe console și unități de fracționare

Ca valoare redusă
Abrevieri pentru el.velichin

La asamblarea circuitelor electronice vor nevrând trebuie să recalculeze valorile rezistențe, condensatori, capacitances de bobinelor de inducție. De exemplu, există o nevoie de a traduce picofarads microfarazi, kiloomah în ohmi, millihenries în microhenries.Cum să nu se piardă în calcule?

Dacă ați făcut o greșeală, și un element selectat din denumirea incorectă, dispozitivul asamblat nu va funcționa corespunzător sau au alte caracteristici.

O astfel de situație nu mai puțin frecvente în practică, deoarece, uneori, pentru a indica cantitatea de carcase radioactive în farazi nano capacitate (nF), și pe conceptul de capacitate de condensatoare este, în general indicată în micro farazi (nF) și farazi pico (pF). Aceasta introduce mai multe amatori care aspiră de radio care induc în eroare și, ca urmare încetinește asamblarea dispozitivului electronic.

Pentru această situație de la întâmplă trebuie să învețe calcule simple.

Pentru a evita confuzia în microfarazi, nF, pF trebuie să se familiarizeze cu tabelul de dimensiune. Sunt sigur că este să vii din nou și din nou la îndemână.

Acest tabel include multipli și fracții zecimale (lobate) prefix. Sistemul internațional de unități, care este numele prescurtat al IS. Acesta include șase ori (deca, Hecto, kilogram, mega, giga, Tera) și opt console partite (hotãrârii, centi, Milli, micro, nano, pico, femto, atto). Multe dintre aceste console au fost mult timp utilizate în domeniul electronicii.Mega - 1000000

Giga - 1000000000

Tera - 1 000 000 000 000

Deci, în cazul în care lângă denumirea rezistor scris 1 mama (1 Ohm Mega), atunci rezistența va fi - 1.000.000 (un milion) ohmi. Dacă există un rezistor cu o rezistență nominală de 1 ohm (1 kg ohm), atunci acesta va fi de 1000 ohmi (1000) ohmi.

Pentru valori fracționare partite sau diferite, situația este similară, dar nu există nici o creștere a valorii numerice, și reducerea acesteia.

Pentru a evita confuzia în microfarazi, nF, pF, să-și amintească o regulă simplă. Trebuie să se înțeleagă că Milli, micro, nano si pico - toate acestea diferă exact de 1000. Asta este, dacă spui 47 microfarazi, atunci înseamnă că va Nanofarad de 1000 de ori - 47 000 nF. În picofarads va fi inca 1000 de ori - 47 de milioane pF. După cum puteți vedea, diferența între 1 și 1 microfarazi pF este de un milion de ori.

uneori, în practică, trebuie să cunoască valoarea în microfarazi, și valoarea capacitate indicată în nF. Deci, în cazul în care capacitatea condensatorului 1 Nanofarad, atunci acesta va fi în microfarazi 0,001 microfarazi. În cazul în care capacitatea de 0,01 microfarazi. atunci va fi în picofarads 10000 pF și nF, respectiv, 10 nF.

Prefixul care desemnează valorile parametrilor sunt utilizate pentru înregistrările abreviate. Sunt de acord mai ușor de a scrie 1mA. decât 0,001 amperi sau, de exemplu, 400 UH. Henry decât 0,0004.

În tabelul prezentat mai sus are, de asemenea abrevieri console. Deci, ca să nu scrie Mega. Doar scrie litera M. În prefixul este, de obicei, urmat de abrevieri pentru cantitățile electrice. De exemplu, nu scrie cuvântul Amp, și indică numai A. De asemenea, scrisoarea vine în timp ce unitatea de reducere a capacității de înregistrare Farad. În acest caz, numai litera F este scris.

Par cu scrierea prescurtată în limba rusă, care este adesea utilizat în literatura electronică veche. există console de înregistrare abreviată și internaționale. De asemenea, este indicat în tabel.