Găsim partea unui triunghi isoscel

Un triunghi isoscel este o astfel care sunt egale între ele două părți, iar a treia bază este considerată. Pentru a determina dimensiunea laturii, este necesar să se cunoască raza cercului circumscris în jurul ei, sau unul dintre unghiurile și lungimea de cealaltă parte. În funcție de care valoare este cunoscută, este necesar să se utilizeze formulele corespunzătoare, care la rândul său derivă din cosinusul sau teorema sine. sau din teorema proiecții. Dacă nu știi cum să găsească partea unui triunghi isoscel, citiți următoarele modalități de a găsi ea.trebuie:

- line;
- echer;
- Tabelul Bradis;
- perseverenta.

Instrucțiuni:

  • Presupunem că triunghiul nostru are o bază b și unghiul a. care se află între o față laterală și baza. Să presupunem că în jurul valorii de ea descrie un cerc cu o rază R. În acest caz, lungimea laturii este calculată astfel,: a = 2R * sinα. Cu alte cuvinte, va fi egală cu produsul dintre sinusul unghiului de la baza pe două raze ale cercului circumscris în jurul valorii de forma triunghiulara.
  • Dacă știți lungimea de bază b și unghiul α dintre latura de ea și apoi puteți găsi cu ușurință lungimea unei - laterale, folosind formula: a = b / 2cosα. Cu alte cuvinte, lungimea laterală a triunghiului isoscel este egală cu dublul sinusul bază privată a unghiul a.
  • zonă și formule Cunoscându pentru localizarea sa (S = (a * b / 2) * (sinα / 2), sau S = (a * b / 2) * (cosβ / 2)) poate fi exprimată printr-o lungime - latură: a = (2S / (sinα / 2)) * b sau a = (2S / (cosβ / 2)) * b. Cu alte cuvinte, lungimea va fi egală cu produsul unei baze, la un raport de două pătrate pe jumătate sinusul unghiului dintre bază și partea sau jumătate din cosinusul unghiului dintre laturile.
  • Dacă se cunoaște perimetru P și o bază b. apoi pentru a găsi lateral și se poate folosi formula a = (P-b) / 2. Cu alte cuvinte, va fi egal cu 1/2 din perimetrul diferenței și o bază.
  • Dacă având în vedere înălțimea h a unui triunghi isoscel este desenată la baza B. care știi, partea laterală și pot fi găsite la conac Pitagora: a = (h ^ 2 + b ^ 2/4) ^ 1/2. Cu alte cuvinte, va trebui să găsească rădăcina pătrată.
  • Atunci când se administrează la baza unghiurilor α, unghiul p la apex și o bază b. partea poate fi găsit din teorema sine: a = b * sinα / sinβ.