Istoria televiziunii

Istoria televiziunii secolului XIX

istoria televiziunii a început dezvoltarea sa, deoarece 1817, atunci când excreția de seleniu a deschis chimist Jens Jakob Berzelius (Suedia). La televizor discursul atunci nu a fost, însă această descoperire mai târziu a ajutat alți oameni de știință care au descoperit tot mai multe noi orizonturi pentru dezvoltarea acestei direcții.1842 este semnificativă în care a fost invocat principiul „telegrama facsimil“ Aleksandrom Beynom (Scoția) și a efectuat primele experimente, din care esența se afla în transferul de imagini statice la distanță.

În 1862, Giovanni Kozell (Italia), folosind principiul „telegrama facsimil“ inventat „telegraf chimic“, care a fost numit mai târziu „pantotelegraf Kozell“. Aceasta a fost prima invenție, care este activat pentru a transfera imaginea (text sau grafic) pe sârmă. Prin modul în care, în acest moment D. Kozell a lucrat cu noi în România.
Unitatea a decis să vadă în acțiune pe linia de telegraf din Rusia între orașele București și București. Dar a fost imediat identificat un dezavantaj foarte important - momentul în care întreaga transmisie a imaginii a fost foarte mare. Era aproape la fel, în cazul în care imaginea trece de la București la Moscova pe calea ferată, care existau deja la momentul respectiv. Toate acestea se datorează faptului că imaginea a trebuit să fie „transferat“ la placa de cupru în locul de destinație și locul de primire este necesară pentru a face un tratament chimic special de înregistrări similare.

1873 - fenomenul efectului fotoelectric intern apare în istoria televiziunii, datorită U.Smitu (America), care este apoi folosit pentru a crea un Vidicon.

In 1879, fizicianul Uilyam Kruks (Anglia) a deschis fosforescente - substanțe atunci când sunt supuse la raze catodice au fost capabili să strălucească.

În 1880, savantul Porfir Ivanovici Bakhmetyev (România) și aproape în același timp, fizicianul Adrian de Paiva (Portugalia) au formulat unul dintre principiile de bază ale televiziunii - descompunerea imaginii în elemente separate pentru secvențial trimiterea acestora la distanță. Bakhmetyev bază teoretică pentru procesul de sistem de televiziune, pe care el a numit „telefoto“ de lucru, dar dispozitivul în sine nu este construit.

Sistemul de scanare mecanic într-un televizor creat Paul Nipkow (Germania), în 1884. Acest sistem se numește - „disc Nipkow“.

Carl Braun (Germania), creat în 1887, prima versiune a tubului catodic. Un dispozitiv numit cinescop.
1887 este semnificativă în istoria televizorului, astfel încât fizicianul Genrih Gerts (Germania) este primul dintre toți oamenii de știință identificate și descrise ca efectul luminii asupra energiei electrice. Fenomenul unei substanțe atunci când este expusă la lumină a scăpat electroni a fost numit efect fotoelectric.

1888 - fizician Aleksandr Grigorevich Stoletov (România) a identificat modele ale efectului fotoelectric extern, care a fost apoi utilizat pentru a crea superorthicon. Spre deosebire de G.Gertsa nostru om de știință român a arătat de fapt, efectul luminii asupra energiei electrice, le-a creat, de asemenea, un așa-numit „ochi electric“. Acțiunea acestui mare om de știință a pus primele pietre pe drumul de conversie a energiei luminoase în energie electrică pe care omenirea va folosi în tehnologia de televiziune.

Noi oamenii de știință, există diferite moduri de a transfera imagini la distanță, prin intermediul energiei electrice. Unii folosesc mozaicuri detectoare de seleniu alte imagine este scanată de către unul sau mai mulți senzori mecanici. De asemenea, pentru o reproducere a imaginii folosind stimulare electrica a unei foi de hârtie, care este situată în receptor și tratat cu o compoziție chimică.


În 1892, oamenii de știință Elster și Gately a inventat celula solara. Pentru a face acest lucru, au folosit un proprietăți sensibile la lumină de seleniu.
Toate descoperirea și modurile de transmitere de mai sus au devenit platforma fundamentală și cea mai importantă pentru televiziunea modernă.

Istoria televiziunii din secolul XX și XXI

1900 a fost un punct de cotitură în istoria televiziunii, în istorie TV. Cele mai multe au jucat un rol in dezvoltarea de oameni de știință români.
AA Polumordvinov a creat un televizor color, care sa bazat pe teoria trei componente a luminii. Cel mai important lucru este că, în timpul nostru de televiziune color moderne funcționează pe această bază.
La Congresul Internațional de Electrotehnică din Paris KD Persky a fost introdus termenul de „televiziune» ( «televiziune»). Această definiție încă mai există și a primit răspândirea ei în toată lumea.

In 1902, deja cunoscut la noi AA Polumordvinov a primit un brevet pentru inventia sa „aparat pentru transmiterea imaginilor și o metodă de transmitere în legătură cu transmisia simultană a sunetului.“

OA Adamyan a primit în 1907 brevetul pentru mașină TV în două culori. Dispozitivul poate transfera imagini la 600 km de cabluri. Același om de știință a inventat apoi un dispozitiv similar, dar cu trei culori.
În aceeași 1907, Boris Rosing motivată posibilitatea obținerii unei imagini printr-un tub catodic, dezvoltat anterior K. Braun (Germania). Această oportunitate a confirmat în practică - a primit o imagine ca un punct fix. Chiar dacă a fost doar un pic flyspeck, dar a dat oamenii de știință speră să tot mai multe descoperiri noi. Sam B. Rosing a fost unul dintre acei oameni care au făcut o mare contribuție la îmbunătățirea sistemelor de televiziune electronice.

1911 nu este mai puțin popular în termeni de descoperiri în domeniul televiziunii. În acest an, datorită activității BL Rosing a avut loc primul din lume de transmisie de televiziune electronică. Imaginea a apărut pe ecranul tubului catodic în sine de sticlă. Image apoi se a servit ca grila, care a fost plasat în fața obiectivului emițătorului.

Deja în 1926 LS Theremin a demonstrat TV Kremlin ecran cu 1 mp Acest televizor a primit numele de „dispozitiv electric Farsight.“ Prima televiziune din România au stabilit la recepție Voroșilov, iar camera - în fața Comisariatului Poporului Apărării.
Datorită acestui om de știință în timp ce putem spune cu mândrie că noi - română - înainte de oamenii de știință occidentali. La urma urmei, modelele de televiziune occidentale la acel moment erau foarte mici. Se spune că ei nu au fost mai mult decât o cutie de chibrituri.

În 1928 el a efectuat experimente, care au ca scop de a crea un televizor mecanic în URSS. În acest an a fost prima transmitere a unui semnal de televiziune. Ea a mers prin stația de la ei. Cominternului de la Moscova la Sverdlovsk.

În URSS la începutul anilor '30, am decis că malostrochnoe televiziunea mecanică Nipkow disc trebuie să fie disponibile pentru a maselor. Prin urmare, în 1930, am creat un laborator de televiziune, pe baza Institutului Electrotehnic Unional. Acesta este regizat de Pavel Vasilevich Shmakov (România). În acest dispozitiv de laborator dezvoltat (emițător și receptor) pentru televiziune mecanică Nipkow disc. Imaginea este descompus în 30 de linii. Sa dovedit elemente 1200, luând în considerare raportul de aspect al 3x4. Caracteristică a fost faptul că receptorul radio necesare 2, iar unul dintre ei ar trebui să aibă un top box set. Acest lucru a fost necesar deoarece semnalele electrice transmise de imagine și sunet separat. Există, de asemenea, a fost o lampă de neon care transformă semnalele electrice în lumină. Din cauza aceasta, ecranul are propria particularitatea - afișează culoarea roz.

În 1939, SUA a lansat prima televiziune pentru mase - un model RCS TT-5, care a fost o cutie de lemn grele, cu ecran de 5 inch.

Primul control de la distanță este creat în 1950, care este conectat la televizor printr-un fir lung. Câțiva ani mai târziu, Robert Adler a sugerat utilizarea ultrasunetelor în acest scop. De asemenea, a încercat să folosească o raze de lumină vizibilă. Dar, în cele din urmă stabilit pe radiații infraroșii, care este folosit în ziua de azi.

În 1952, în Leningrad în Uniunea Sovietică a avut loc prima transmitere experimentala de televiziune color.

1959 una dintre cele mai importante din istoria televiziunii. Există o origine de televiziune cosmică. stație interplanetare automată sovietică „Luna-3“ a fost fotografiat mai întâi partea din spate a Lunii.

Din 1965, am trecut de programe educaționale program de încălzire treilea district. În Statele Unite în 1965, lansarea primei comerciale de comunicații prin satelit «Early Bird». El a fost plasat într-o orbită geostaționară. În URSS la acel moment a început, de asemenea, primul satelit de comunicații HEO „Molniya.Centrarea“. De asemenea, încercați să transfere imediat semnalul TV de la Vladivostok la Moscova.