Transmisia automată - modul de utilizare, a gestiona, în special

Acum, sigur, există destul de un pic de adversarii susțin că cutia de viteze automată cu trecerea ei destul de repede înlocuirea cu piața cutie de viteze manuala. Dar, în ciuda faptului că marea majoritate a conducătorilor auto pentru a alege o masina cu cutie de viteze automată, doar o mică parte din ele utilizează în mod corect „automat“, ceea ce poate duce la o reducere semnificativă a eficienței, sau chiar mai rău, un eșec nod.Auto pentru a utiliza

Utilizați cutia de viteze automată este foarte ușor și convenabil

Și, în afară de cunoștințele de bază pe care transmisia automată selectează automat condițiile de trafic raportul de transmisie cele mai potrivite și, prin urmare, conferă ușurința de conducere, fiecare conducător auto trebuie să cunoască principiile de bază ale utilizării corespunzătoare a unității pentru a nu scurta durata de viață.

cutie automata - modul de utilizare

În primul rând, ar trebui să ne dăm seama cum să comutați modurile într-o transmisie automată

Auto pentru a utiliza

moduri de comutare și control automat

controlul automat al transmisiei este după cum urmează.
• Loc de parcare (P Selector literă) - pentru pornirea motorului. Trecerea la poziția P este produs după o oprire completă și setarea autoturisme de pe „ciocan“;

• mișcarea înainte (D) - un modul standard de operare automat este utilizat mai frecvent decât altele;

• Reverse (inversă, poziția R) - masina este capabil să se deplaseze numai în sens invers. Trecerea în timpul unei opriri cu pedala de frână apăsată;

• «neytralke» (N) - mod când motorul și cutia de viteze automată este complet deschisă. Cel mai frecvent utilizate pentru încălzirea motorului la ralanti pe vreme rece;

• D3 (S) - Moduri de DownShift: comută la pante sau înclinate. De Frâna de motor mai bine;

• D2 - pentru condiții severe (de acoperire alunecos, drum de munte, și altele asemenea). Mișcarea este posibilă în prima și a doua roată. Traficul pe a treia și a patra treapta este interzisă.

• D1 pe masinile japoneze este denumit L - mișcare este posibilă numai în prima treaptă de viteză. utilizate în principal pentru frâna de motor pe pante abrupte, mișcarea de-a lungul drumului plin de noroi, mlastinoasa sau gheață, în cazul în care aveți nevoie pentru a muta „vnatyag“ fără să se rupă.

Auto pentru a utiliza

Moduri suplimentare de funcționare a transmisiei automate

În plus, cutii de mai multe mașini moderne sunt echipate cu mai multe și mai algoritmi de lucru suplimentare: normală sau normal (N), costuri (E), (S) modul de sport și altele. Există un mod de overdrive, acest mod este discutat într-un articol separat.

Regulile de bază ale utilizării cutiei mașinii

În primul rând, trebuie amintit că cutiile automate nu le place accelerarea bruscă și prelungită de spin roata - aceasta duce la supraîncălzire „mașini.“ În caz de eșec de mișcare în orice direcție nu este necesar să se deplaseze frenetic rocker în selectorul fantă, și este cel mai bine să caute ajutorul altora și pentru a împinge sau tracta mașina. Totală de conducere a procesului și utilizarea mașinii caseta este după cum urmează. Pentru a începe să utilizați cutia de viteze automată aveți nevoie de:

  • înece pedala de frână, poziția selectorului P, N sau R este comutată la D;
  • autovehiculul este scos dintr-o frână manuală;
  • după o eliberare lină a pedala de frână masina încet și, treptat, începe să se miște mai departe;
  • pentru creșterea vitezei ar trebui să fie mai bine pentru a utiliza acceleratorul, care va fi însoțită de o creștere a transmisiei; - pentru a reduce presiunea suficient pentru a slăbi sau elibera în totalitate rata de accelerație. Transmiterea va fi înlocuit deja în jos;
  • dacă se dorește, o decelerare substanțială sau oprire este necesar să se utilizeze o frână, iar în timpul reluarea mișcării suficient să se recurgă din nou la pedala de accelerație;
  • este important să ne amintim că, atunci când o cutie de viteze de antrenare ritm trebuie să fie întotdeauna în „Drive“ (poziția D), care este recomandabil să se schimbe doar în timpul unei lungă ședere.


algoritmi suplimentare pentru transmisie automată

Modul „Machine“ de iarnă în funcție de producător poate avea marcaje diferite: de iarnă. * Pictograma. Zăpadă. W, etc. Scopul principal al regimului de iarnă este de a minimiza alunecarea, care exclude activarea primei transmisii. Pentru a începe să utilizați a doua etapă, care permite mai treacă fără probleme cuplul roata, ceea ce este foarte important pe o suprafață alunecoasă. Orice modificare a transmisiei are loc la viteze reduse ale motorului, oferind astfel o operațiune de viteze lină și eliminând practic posibilitatea patinării. Atunci când temperatura ambiantă caldă pentru a activa algoritmul este strict interzisă.

Mai ales în gestionarea unei mașini cu transmisie automată

În primul rând. Ar trebui să ne amintim în mod clar că nici automat „nu-i place“ la locul de muncă neîncălzită, în special cu sarcina crescută. Din acest motiv, chiar și atunci când temperaturile ambiante calde, primii câțiva kilometri după parcare extinsă fi condus la o viteză redusă și fără accelerații viguroase, pentru a încălzi uleiul în transmisie. La fel de important este punctul în care transmisia are nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la temperatura de funcționare, mai degrabă decât motorul. Pentru cel mai rapid încălzirea transmisiei automate în vreme rece poate fi în picioare pe sol de mai multe ori pentru a schimba modurile de funcționare, modul STAND activat D (depozit de frână) sau la începutul mișcării pentru o perioadă scurtă de timp pentru a activa modul de iarnă.

Al doilea punct care trebuie urmat cu o suprafață de drum bun. Ca transmisii moderne, chiar mecanice, nu diferă dragostea de drum. Excepție - vehicule speciale adaptate la astfel de condiții. De asemenea, transmisii automate sunt slab receptive la tractarea remorcilor grele sau alte vehicule. În astfel de situații, acestea sunt supuse la o supraîncălzire rapidă, care accelerează foarte mult uzura. De asemenea, evita și remorcare a auto „automat“. Unele excepții pot fi reflectate în instrucțiunile pentru mașină, dar ele nu sunt la fel de dincolo de limitele de distanță de 50 km și o viteză de deplasare mai mare de 50 km / h.

Am nevoie de o mașină cu frâna de mână cutie de viteze automată?

Absolut toate masinile sunt echipate cu o frână de parcare. Diferă numai în mecanismele de implementare a acestuia: mecanic, electro-mecanic sau electronic complet. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, marea majoritate a proprietarilor de mașini cu automate neglijare transmisie utilizarea acestuia, invocând faptul că este de ajuns pentru a pune masina pe „parcare“, în timp ce stația de scurt și a făcut suficient și frâna de serviciu. Din păcate, această abordare nu este corectă. Deoarece chiar și instrucțiunile producătorului prescris de utilizarea constantă a frânei de mână cu parcare pe termen lung. O astfel de precauție este probabil cauzată de un banal companii auto de reasigurare, care, pe bună dreptate vorbind, cu greu poate fi numit excesiv. Cu atât mai mult, deoarece există mai multe situații în care este imposibil să se facă fără „frâna de parcare“:

  • ar trebui să fie întotdeauna activat la oprirea sau părăsirea autovehiculului cu motorul în funcțiune;
  • frâna de parcare este indispensabil ca asigurare sau la schimbarea unei roți a unor astfel de manipulări;
  • atunci când o oprire neprogramată pe selectorul în sus sau în jos transmisia automată va face apel la un efort exagerat în traducerea P excepția cazului în care frâna de parcare este strâns. Într-o astfel de situație, la începutul mișcării, slăbi „ciocan“ numai atunci când formați traducerea „parcare“ în „unitate“ nu este de prisos să amintim că, indiferent cât de experimentat sau a avut un conducător auto, numai conformitatea cu secvențele producătorului prescrise și funcționare a transmisiei automate permit condițiile pentru a minimiza probleme în activitatea sa și pentru a maximiza plăcerea de o călătorie confortabilă. Dar argumentul principal va fi garantată prin atingerea duratei de viață specificată a casetei mașinii.

Evaluarea generală 3.00

Am avut un unchi. Invalid de război. Kursk Bulge a pierdut piciorul stâng. El a trăit la o bătrânețe, și nu a murit din cauza rănilor de război. M-am dus pe proteza șchiopătînd cu un baston, dar, în general, normală.
Toată viața mea (așa cum îmi amintesc) a condus masina - unele „moscoviților“ și unele „Zaporzhtsi“ (gratuit) modificările hibride „sub ologul“ - toate funcțiile de pe coloana de direcție.
Apoi a murit. Apoi am primit în spatele „mașină“ roată, și dintr-o dată a dat seama că acest lucru a fost exact ceea ce am avut și unchiul - nu scaunul cu rotile modificări interne și vehicule complete confortabile, moderne, pentru a controla care nu are nevoie de piciorul stâng, chiar și oamenii sănătoși.
El sa plâns că unchiul său a murit devreme (care l-ar avea într-o mașină normală, cu aer condiționat, audio, și chiar dacă proteza descheie inutilă). Apoi citit pe un site la care un om a vrut să-i dea fără levonogomu mașină relativă, și a fost refuzată, spune el, nu este permis.
De ce?