Mikhail Khodorkovsky, știm exact ce să fac în continuare - bloguri

In ultimul an am văzut că economia noastră este construit pe nisipul prețurilor ridicate ale petrolului și este dependentă de investițiile occidentale.

scădere a PIB-ului de aproape 4% la nostru o bază joasă - nu este o livră de stafide! Salvați resturile de rezerve valutare administrate în detrimentul populației, prin devalorizarea monedei naționale la jumătate. Chiar și cei care nu au avut loc în mâinile dolarului, a observat efectele modificarea etichetelor de preț pe magazin.Și că, de fapt, sa întâmplat teribil, care ar putea duce la astfel de consecințe?

Apropo, excesul de datoria externă totală a rezervelor de aur a rămas neschimbată (aproximativ 200 de miliarde $).

Asta nu este nimic dramatic, nu depinde de noi, lumea nu se întâmplă, dar dacă înainte de Putin, la aproape trei ori prețul petrolului mediu mai mic a fost creșterea rapidă, dar acum ne simțim criza economică. Care-i problema?

Apologeții regimului spune o mulțime de povești despre mașinațiunile inamicului, elegant lui 90 și realizările noastre nebun confunda zeci de cifre, dar nu a răspuns la punct: de ce, după 16 ani de la putere, în condițiile cele mai favorabile, care au primit mai mult de 300 bilioane, la prețuri curente ruble pleașcă, guvernul a reușit să-și mărească dependența țării de prețul petrolului?

De fapt, răspunsul este simplu: motivul pentru eșecurile curente - în sistemul de guvernare și echipa de management.

Pentru a putea dispune în mod rezonabil de bogății căzute în jos, era necesar să se promoveze concurența, să găsească și să păstreze oameni talentați în afaceri, știință, educație, politică. Pentru a permite oamenilor să se exprime, luând propriile decizii, pentru a primi cel mai mult în caz de succes și au întreaga responsabilitate pentru eșecul.

a fost necesară Statul - să ia doar legi și pentru a asigura performanța lor constantă. Pentru a stabili pacea civilă în țară și pentru a atinge modul maxim favorizat de vecini. Sarcina este dificilă, dar cu astfel de resurse, literalmente căzut din cer, greu de realizat.

Și totuși, la început totul este în ordine. Și prietenii cu vecinii, și de afaceri pentru a dezvolta, și chiar huligani calmat. Trăiește și lasă să trăiască!

Abia acum am devorat lăcomie. Cum este - suntem la putere, și pe statul de plată, și astfel de denzhischi de către muscă ... Ce ar trebui să fac? Răspunsul a fost găsit un simplu și tradițional - corupție și deturnare de fonduri.

Odată corupției, astfel încât este necesar să se colecteze toate toate fluxurile financiare în mâinile cercului interior puterea și. La urma urmei, singura modalitate de a obține toată lumea să plătească tribut.

Acest lucru înseamnă: regiunile - pe rații scurte, afaceri profitabile independente - sub controlul sau sub cuțit, toți banii - pentru proiecte de prieteni. Dar puțini prieteni pentru un fleac forțe nu este suficient pentru a urma, atunci trebuie să megaproiectele. Dar ei nu sunt răsplata? Da, și prietenii - chiar și acei manageri: banii pot lua ceva, dar pentru a organiza activitatea - este puțin probabil.

Nimic de important - propriul tau! Separată 50-70% nu au nevoie de o mulțime de sens, iar restul va angaja subcontractori. Ei bine, este necesar pentru credincioși să arunce un al doilea nivel, plus oamenii mici, să nu țipe la un nivel minim.

Rezultatul? Veniturile au, și nici o economie reală. Armata este, și de a proteja ce? Bogăția irosită, industrie și infrastructură nu au creat. Educație și știință șanț.

Și acum să spună oamenilor? Da, ca de obicei, toți inamicii sunt de vină!

Dușmanii unei căi ferate moderne, chiar de la București la Moscova nu a făcut în 16 de ani? dușmani-l acum prin trenurile de marfă Yaroslavl sunt de echitatie? Dușmanii conductei din China a construit, astfel încât suntem acum, de asemenea, China și-au dovedit a fi?

Acest dușmani nebun vgrohali denzhischi avionul, care cumpără nimeni?

Se exportă dușmani, noi conducte de gaz în clădire atunci când exportul este redusă, în loc de gazeificarea țării?

Sunt dușmani pentru bani centrală România „cea mai mare moschee din Europa“, în Groznîi posibil să se construiască? Și mai mult de 20 de mii de oameni înarmați au (acest lucru este în cazul în care cei mai dificili ani de bandit armate a doua cecen în subteran nu mai mult de 5.000 de persoane)?

Da, atunci când acest control este nici o resursă nu este de ajuns!

Trebuie să spun: pentru această putere pentru sfatul meu nu. Nimic ei nu pot. Cu prețurile petrolului norocos - 2-3% creștere în doi ani va fi. Nu noroc - și acest lucru nu trebuie să aștepte. Și se va degrada încet în fundalul lumii în curs de dezvoltare.

În final, ei vor pleca. Dacă noi toți sunt norocoși - va pleca, nu distruge țara. Cu toate acestea, toate premisele pentru prăbușirea sa. Și va trebui să acționeze foarte repede.

Stimularea dezvoltării o duzină de orașe din întreaga țară, prin dezvoltarea infrastructurii, universităților, descentralizarea managementului în București nu poate fi singurul central al creșterii moderne, pompa, sângerat restul țării, în interesul apropiați partidului Kremlinului.

Pentru investitori de a formula reguli stabile și interesante ale jocului, cu accent pe sectorul modern al economiei, care produce la scară mică și produse unice (nu este necesar pentru a concura pe o producție mare de transportoare pentru Asia).Aceste norme asigură de înaltă calitate, tribunal independent și de lucru profesionale mult parlament mai puternic, deputați aleși în mod normal, și răspunde în fața Parlamentului guvernului.

Se transferă în conturile individuale ale cetățenilor în acțiunile de asigurare și fonduri de pensii și resursele financiare obținute ca urmare a unor tranzacții ilegale privind distribuirea resurselor publice (cum ar fi privatizarea și corupția). Și, de asemenea, să transmită să împartă dreptul de proprietate asupra tuturor bunurilor publice, nu este necesar pentru îndeplinirea sarcinilor publice.

Sarcina statului - de a stabili regulile și să le pună în aplicare, pentru a nu face afaceri.

Va fi necesar să se sugrume imediat corupției. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să se oprească minciuna că „vine de jos“ corupție! Știm cu toții din copilărie că peștele iese cu capul, atunci este acest cap de corupție și trebuie să taie fără milă off.

Dar principala garanție a schimbării ar trebui să fie o rotație regulată a puterii în baza rezultatelor alegerilor corecte. Fiecare oficial ar trebui să știe: activitatea sa este obligat să fie testate de către concurenții săi, și cu cât mai repede, alegătorul va fi mai puțin mulțumit.

România se confruntă cu o perioadă dificilă, expansiunea puterii corupte, imbatranire. Ei trebuie să supraviețuiască - sau de a lupta, sau josnic, sau ascunderea capul în nisip emigrarea interioară.

Fiecare alege pentru sine. Dar aceste zile, ajuns la capăt. Am trecut mai mult de jumătatea drumului exacte. Și noi știm exact ce să facă în continuare.

Nu știm ce să fac atunci. Și încă nu mai știu. ce să facă astăzi

În ceea ce privește un alt „Enciclica“ MIHAILA Hodorkovskogo

De ce am atac Hodorkovski? Cum să scrie mai târziu - a dat o mare speranță. Este păcat că oamenii cu resurse financiare uriașe și care este dincolo de raza de huligani ai lui Putin, nu doar se pierde pe proiectele și trivial stupide, cum ar fi „Open România“, dar Susanna și oamenii despre unele „mai târziu“.
Atunci ce scrie el astăzi știe fiecare elev.
Astăzi, oamenii doresc răspunsuri la două întrebări:

• cum să se oprească în mod specific escroci reguli și bandiți
• Care este schema de dispunere a noului stat posleputinskogo

Pe prima problemă pentru a discuta nimic - a încercat din poveste, probabil, toate opțiunile posibile. Este necesar doar să selectați opțiunea corespunzătoare din setul de parametri economici și de timp.

În ceea ce privește al doilea, eu pot (dacă pe scurt) spun următoarele. are nevoie de stat sănătoase reformatare:

• ramura executivă
• Structura guvernului reprezentativ
• Structura sistemului judiciar
• anularea mass-media de stat

Deoarece primele trei autorități trebuie să fie reformatat? Schemele sunt cunoscute. Acestea sunt puse în aplicare în Europa și în Statele Unite. Dar, desigur, pentru România această experiență urmă
în stadii incipiente nu va reuși. Cu toate acestea, unele semnale luminoase dotting posibil.

Să începem de jos. Sistemul judiciar trebuie să se schimbe subordonarea de comandă. Fiecare instanță ar trebui să existe în mod izolat din partea de sus. Este necesar să se taie cordonul ombilical al districtului și instanțe municipale, care astăzi reprezintă unul pe altul. Tribunalul Municipal aproape niciodată nu anulează deciziile instanțelor de sector. Sau anulați pentru o mită. Avocații trebuie să primească 50% din taxa înainte de desfășurarea cazului și suma rămasă - în caz de finalizarea cu succes a procedurii. Deseori avocații lucrează în colaborare cu judecătorii penal.

Deputatul nu poate fi decât un cetățean, un rezident permanent al regiunii, din care el este ales.

Consiliul Federației ar trebui să fie eliminate.

teze de doctorat ar trebui să fie abrogate. plagiat deschis, este pedepsit nu numai gradul de deprivare, dar, de asemenea, o amendă de cinci ori mai mare decât valoarea de creșteri de gradul numărabile și indemnizațiile pentru un nou salariu de locuri de muncă pentru un grad.

Ei bine, cu oficialii trebuie să fie combătut așa cum este arătat în fotografia mea de mai sus.
Acest lucru este ceva scris ceva „naskoruyuruku“. Dacă Hodorkovski plăti, eu fac totul în știință.

kvsvladimir: Spre deosebire de multe kritikanov, Hodorkovski a avut curajul în urmă cu 13 ani, spun public ochii lui Putin, care corupția începe cu Kremlinul. Pentru care a fost timp de mulți ani, izolat în camera de tortură personală a lui Putin. În cazul în care dvs. De altfel, tăcere servilă sau repetarea unor acuzații false ale lui Putin procurorilor și judecătorilor hoți.

Cât de mult vă eroism este în contradicție acum propuneri MBH. Aromă obiecțiile lor amatori melkotravchatomu prețiozitate.

da dvs. eroismului împotriva reale fara scrupule dezastruoase pentru politica internă și externă a țării - Putin. Intestine sau de recompense lui Putin umple hoți?

Într-un fel prea mici la MBH. Putin rău, simpatic modul stroganut podmarafetit.
Schlossberg este mai înțeleaptă - rădăcina arată. Marafet nu ajuta, trebuie să rupă dictatura bolșevicilor:
L. Schlossberg: „tentația de a violenței.“ 28.01.16g.

Este uimitor cum această ediție a „Ecoul Moscovei“, pentru a vorbi de o persoană din lista de dorit internațională la solicitarea Oficiul România Procuraturii Generale. Foștii posidelets, iar acum persoana implicată în noul caz penal ar trebui să ne învețe cum să trăiască. HORROR!

chsmol: Dar puteți trage doar în jos, apredlozheny mintea nu este.

rusal_: „Zestrea“ - o plată pentru mireasa. Și părerea despre „acest monstru“, exprimată printr-un frumos piatră-topor, merită sprijin vseobshey 89 la sută din același Putin a cântat.

S-ar părea doar ieri: Andrey Dmitrievich Saharov, Dmitriy Sergheevici Lihachov, Lev Nikolaevici Gumilov, Sergey Petrovich Kapitsa, Alexander Men.
A fost de ajuns pentru un gebistkoy „pastile“, doar că - o generație parțială.
Și ceea ce vedem.
Mihalkov, Prohanov, Gundyaev, Chaplin, ochii, Jirinovski, Ivanov, Yakunin, Dughin și alte gunoi.
Sună-i proști - să spună adevărul. Ei nu sunt proști. „Patrioții“. propriul său buzunar.
Lihachyov Pe de o parte, pe de altă Mihalkov.
Pe de o parte Kapitsa cealaltă Prohanov.
Bărbații Pe de o parte, pe cealaltă Chaplin.
Simțiți diferența.

Desigur, nici unul dintre fascismului, anul 37-lea în România nu va fi. Ofițerii de securitate și funcționarii lor (așa-numita nobilime noua) în cele din urmă răsucite în „corn de berbec“ România Mamă, sub ea încă două sau trei generații, atunci urmașii lor vor rezolva peste întreaga lume civilizată, lăsând în urmă un rahat de oameni și teritorii.

Acești oameni nu creează nimic. Totul. Ofițerii de securitate a terminat în cele din urmă România-mama.
În anii optzeci și nouăzeci, noi nu credem propaganda comunistă cu totul mendacious și ipocrit, nu cred că guvernul și toți membrii săi. Noi credem doar în el însuși și prietenii săi, în virtutea spiritului său. Dacă nu eu, atunci cine. Și ne-am demonstrat afacerile pe care le aducem suportul. Și acum. Recent, oamenii au pierdut - credința în tine. A existat o „bretele“ - lăcomia exorbitant și modul în care consecințele sale - ura universală, invidie și înșelăciune altora. Și nimic nu nu poate fi construit pe o astfel de fundație. România. Totul. Amin.