Pleurezia pulmonar in oncologie - Simptome si tratament

procesele patologice în regiunea pleural pulmonar, sunt adesea secundare. Ele nu sunt o boală separat, ci acționează o complicație a altor boli, inclusiv a cancerului. Atunci când fluidul afecțiuni maligne se acumulează în zona pleurală treptat, dar în cantități mari. cancer pulmonar Pleurezia interferează cu mișcarea normală a corpului și contribuie la apariția semnelor de insuficiență respiratorie.Deoarece lichidul este evacuat din plamani
În cazul în care boala oncologic se află în faza finală de dezvoltare, apare edem pulmonar. Mai mult decât atât, este foarte dificil de tratat. edem apare atunci cand organismul epuizat toate stocurile, și este complet epuizat. Împreună cu complicația de a dezvolta insuficienta cardiaca si a altor boli. De multe ori, ele sunt principala cauza a rezultatelor fatale pacient.

Apariția unor factori maligne pleurezie pulmonare care contribuie:

  • complicații după expunere sau după intervenții chirurgicale majore, în care organele au fost eliminate;
  • raspandirea tumorii primare in ganglionii limfatici, ceea ce contribuie la dificultatea de fluxul de lichid și acumularea acestuia în zona pleural;
  • presiune oncotică joasă la o reducere puternică a nivelului de proteine;
  • a crescut pleura permeabilitate;
  • reducerea presiunii în zona pleural și acumularea de lichid în ea, ca urmare a suprapunerii lumenului bronhiilor mari.

simptomatologia

dezvoltarea pulmonar Pleurezia nu este întotdeauna mult timp, se întâmplă aproape instantaneu. Doar câteva ore există umflături, astfel încât pacientul trebuie să ofere servicii de îngrijire medicală în timp util. În primul rând, pacientul se simte rattling în sternului. Când se simte suflarea de lipsa de aer. Există respirație șuierătoare, dificultăți de respirație, pentru a asculta chiar și la o distanță.

Pe măsură ce dezvoltarea de edem apare neliniște. Este pronunțată, pacientul este greu de a găsi o poziție confortabilă. Pielea devine palidă, apoi devine albăstruie. Pacientul se plânge de o tuse cu spută. Dacă aveți aceste simptome ar trebui sa caute ajutor medical în timp util. Este important să se înceapă un tratament cât mai curând posibil, în caz contrar consecințe grave nu pot fi evitate.

De multe ori conținutul regiunii pleurală de lumină, la un oncologie acumula pentru o lungă perioadă de timp. Prin urmare, în cele mai multe cazuri, tratamentul pleurezie este posibil. După calitatea terapiei unui pacient devine o șansă de a trăi pentru o perioadă de timp relativ lungă.

În cazul în care lichidul tocmai începe să se acumuleze, nu se simte. este adesea descoperit întâmplător, de exemplu, în timpul examinării medicale. preocupat de aceste simptome ca acumularea de lichid pacient:

  • tuse, uscat sau cu o cantitate mică de spută;
  • presiune și gravitate în sternului;
  • senzație de lipsă de caracter progresiv, care devine mai intensă, chiar și cu un efort fizic mic.


Unii pacienți s-au plâns de durere, care sunt situate pe site-ul organului afectat.

teste de diagnostic

boli pulmonare Pleurezia sunt diagnosticate cu cancer de oncolog. În primul rând, medicul scanează manifestările clinice ale pacientului, momentul apariției lor. El trebuie să știe ce simte pacientul, pentru a identifica principalele simptome. Apoi, o inspecție vizuală și palparea pieptului și a organelor sale. Numit de raze X ale sistemului respirator, care poate detecta cu acuratețe prezența edem. Datorită CT nu poate determina cauza bolii. Uneori, scanare cu ultrasunete a pieptului. puncție Luate din cavitatea pleurală. să efectueze o analiză a conținutului său.

Dacă este posibil, tumora primară ar trebui să fie eliminate, dar mai întâi trebuie să găsească locația sa. Tratamentul pulmonar pleurezie necesita lichid de pompare în timp util. Aceasta este procedura de bază și primar capabil de a reduce dispneea si de a imbunatati starea generala de sanatate a pacientului.

Când este setat la factorul cauzal al bolii, medicul alege tratamentul.

Tumorile maligne sunt sensibile la chimioterapie. Prin urmare, tratamentul este efectuat cu ajutorul citostaticele. În cele mai multe cazuri, aceasta terapie are ca rezultat eliminarea de edem.

Pentru pacienții cu forma inoperabile de educație, medicii le recomanda simptomatologic. toracocenteză aplicată și pleurodesis.

medicament

Deoarece lichidul este evacuat din plamani
Când se tratează glicozide cardiace pleurezie utilizate în tumorile maligne pentru creșterea contracției miocardice. sunt „Storofanin“ și alte astfel de medicamente. Mai mult decât atât, medicamente pentru extinderea bronșice mușchilor netezi ( „Eufillin“) prescris. sunt utilizate Diuretice, cum ar fi „Furosemid“ și mijloace similare cu el. Acestea contribuie la eliminarea fluidului în urină.

Tratamentul pleurezie în prezența tumorilor maligne diferă de la terapia realizată atunci când umflarea in absenta cancerului. În aproape toate cazurile, utilizarea de droguri este ineficient. Elibereaza starea pacientului poate fi atins prin pomparea lichidului.

toracocenteză

Operarea cu îndepărtarea mecanică a fluidului este numit toracocenteză. In timpul acestei proceduri, medicul face o puncție ac subțire de cavitatea pleurală. Apoi, folosind un alt ac la care este atașat o țeavă de aspirație electric. Cu acesta lichidul este pompat la plamani, iar pacientul simte o ușurare notabilă. Deși lichidul se poate acumula din nou, ca principala cauză a bolii persistă după o astfel de operație. În cazul în care re-conduită toracentezei, pacientul va lua în serios acest proces. În plus, în cele mai multe cazuri, există piroane, ceea ce face operațiunea mai dificilă.

Funcționarea, în timpul căreia cavitatea pleurală este umplut cu mijloace speciale, care împiedică re-acumularea de lichid este numit pleurodesis. Până în prezent, această procedură este foarte popular în medicină. Acesta vă permite să efectueze un tratament eficient și pentru a preveni re-apariția.

Consecințele bolii depinde de diagnostic. In general, lichid în cavitatea pleurală se acumulează în stadii complexe de boli canceroase, care complică tratamentul. Dacă există leziuni metastatice, care sunt aproape întotdeauna observate în curs avansat al bolii, prognosticul este nefavorabil. În alte cazuri, în cazul în care lichidul din cavitatea pleurală a fost îndepărtată în timp, nu există nici un pericol pentru viața pacientului. Cu toate acestea, pacienții au nevoie de o monitorizare regulată pentru a detecta recurență în timp, în cazul în care sa produs.

Pleurezia pulmonar in oncologie - o complicație în dezvoltarea tumorilor maligne. acumulare de lichid în cavitatea pleurală este insotita de simptome caracteristice, care merită atenție. În cazul în care nu un tratament precoce, pot exista consecințe grave.

Bibliografie recomandată